Categories

A on pararan els RAEE que no es reciclen?

Arriba el teu aniversari, celebres el teu aniversari o, simplement, vols donar-te un capritx. Qualsevol pretext ens serveix per a comprar-nos aqueix mòbil d’última generació o canviar la televisió que, a la nostra manera de veure, s’ha quedat obsoleta. Però llavors, què fem amb aqueixos xicotets electrodomèstics que ja no volem? A on pararan els RAEE que no es reciclen?
La falta de consciència social, el desconeixement i el fet que els aparells elèctrics i electrònics tinguen un cicle de vida cada vegada més curt, fa que les xifres de reciclatge no siguen les més desitjades.
Encara que la tendència està canviant, a Espanya, al voltant del 55% dels residus elèctrics i electrònics es gestionen, d’una manera o una altra, per fora del control dels SCRAP, i en el cas concret dels xicotets aparells aqueix percentatge és encara major.

Aquesta situació és preocupant no solament pels problemes de contaminació que això implica en el nostre planeta, sinó perquè a més es perden molts materials valuosos que podrien reintroduir-se en el cicle productiu.
Per això, és molt important saber on acaben aqueixos xicotets electrodomèstics per a així prendre consciència i poder començar a canviar les coses.

El fet que els països africans manquen d’un marc legal que pose fre a l’arribada incontrolada d’aquest tipus de residus, els converteixen en blanc fàcil, convertint-los en cementeris i abocadors, en la majoria dels casos, il·legals.
Però som a temps de reaccionar. Només de nosaltres depén un consum responsable i de les empreses un tractament adequat dels RAEE. Reciclar i reciclar bé està a les nostres mans.