Categories

Botigues d’informàtica i ferreteries se sumen a RAEECCIONA!

Que la primera edició de la campanya RAECCIONA! va ser tot un èxit no sols el demostren la quantitat de quilos de RAEE´s recollits, sinó el fet que en aquesta segona fase s’hagen adherit nous negocis.
A les més de 350 botigues d’electrodomèstics de la Comunitat Valenciana participants l’any passat se sumen, en aquesta ocasió, establiments d’informàtica i ferreteries de València, Alacant i Castelló, amplificant així aquesta campanya de reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics a nous comerços de proximitat.
D’aquesta forma, en comptar amb una xarxa d’establiments de recollida més àmplia, s’aconseguirà involucrar a un major nombre de ciutadans en aquesta campanya que té com a objectiu principal conscienciar a la societat valenciana sobre la necessitat de gestionar, de manera correcta, el reciclatge d’aquest tipus de residus.
I és que, segons les dades que es desprenen de l’informe de la Universitat de Nacions Unides, presentat el mes de gener passat en el Fòrum de Davos, (fòrum que deu el seu nom a aquesta ciutat suïssa que acull l’esdeveniment) cada any es generen en el món 50 milions de tones de fem electrònic, convertint els RAEE en el tipus de residu que més ràpid creix hui dia.
Sens dubte, estem davant un dels problemes mediambientals i de salut més importants de l’actualitat pels materials tòxics que contenen aquests residus i que podria agreujar-se, ja que si no es frena la seua producció, la xifra podria triplicar-se d’ací a 2050.
A Espanya, l’activitat dels diferents Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP), juntament amb la col·laboració dels diferents actors que intervenen en el cicle de vida del producte -consumidors, fabricadors, distribuïdors i gestors-, ha sigut fonamental a l’hora de gestionar els RAEE. En aquest sentit, durant 2018 es van gestionar 267.000 kg de residus elèctrics i electrònics, la qual cosa representa més de 5,70 kg per habitant en 2018 i suposa un increment de més del 8% respecte al gestionat en 2017.
Pel que respecta a la Comunitat Valenciana, es posiciona com la quarta comunitat amb major quantitat de RAEE recollit en tot el territori nacional, després de Catalunya, la Comunitat de Madrid i Andalusia. De les tones gestionades, es van aconseguir recuperar 6.353 tones de metalls fèrrics.