Categories

Més de 350 establiments de la Comunitat Valenciana participen amb RAEECCIONA en la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics

Un equip d’educació ambiental inicia les visites per a promoure les bones pràctiques mediambientals entre els comerços de venda d’electrodomèstics i els consumidors

Un equip d’educació ambiental ha iniciat ja les visites per a promoure les bones pràctiques mediambientals entre més de 350 establiments de venda d’electrodomèstics de la Comunitat Valenciana i els seus consumidors. Tots ells participen en la campanya RAEECCIONA, sobre la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE).
Aquesta campanya de sensibilització mediambiental està promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, juntament amb els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada (SCRAP) de RAEE Ambilamp, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolec, Ecolum, Eco-Raee´s, Ecotic i ERP. L’objectiu principal és involucrar a la persona distribuïdora i conscienciar a la consumidora en la correcta gestió d’aquest tipus de residus.
RAEECCIONA es desenvoluparà fins al mes de juny a través d’una sèrie d’accions formatives, d’informació i promoció en els establiments repartits per les tres províncies de la Comunitat Valenciana. En aquestes accions es tractaran aspectes fonamentals com la manera d’actuar per a desfer-nos dels aparells elèctrics i/o electrònics que ja no volem, on depositar-los o com s’han de reciclar.
A més, s’oferiran incentius com a segells distintius al distribuïdor, per la seua bona gestió dels RAEE, i sortejos, d’una escúter elèctrica entre els establiments participants, i de patinets elèctrics entre les persones consumidores, donant suport així la mobilitat sostenible.

Col·laboració entre els SCRAP i la Generalitat Valenciana
Els SCRAP de RAEE mantenen un conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a conjuminar esforços en la correcta gestió mediambiental dels residus d’aparells elèctrics i electrònics procedents dels punts nets i ecoparcs de la Comunitat Valenciana i aconseguir una major sensibilització ciutadana.
Aquest conveni és el punt de partida d’aquesta campanya, que té com a objectiu promoure les bones pràctiques mediambientals entre els comerços d’electrodomèstics i les persones consumidores per a millorar la gestió d’aquest tipus de residus. L’eix central es basa en la coresponsabilitat dels diferents agents que intervenen en el procés de gestió dels RAEE, persones consumidores, distribuïdores, Administracions Públiques i especialment les grans superfícies i els comerços de proximitat.


Més informació sobre la campanya: www.raeecciona.org