Categories

Comença RAEECCIONA, la nova campanya de gestió de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics

L’objectiu és impulsar la recollida dels RAEE i promoure les bones pràctiques mediambientals entre els comerços de venda d’electrodomèstics i els consumidors


La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, juntament amb els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada (SCRAP) de RAEE Ambilamp, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolec, Ecolum, Eco-Raee´s, Ecotic i ERP, ha posat ja en marxa la campanya de sensibilització mediambiental RAEECCIONA.

Amb aquesta campanya es pretén impulsar la recollida dels Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) en els establiments de venda d’aquests productes. L’objectiu principal és involucrar a la persona distribuïdora i conscienciar a la consumidora en la correcta gestió d’aquest tipus de residus.

RAEECCIONA es desenvoluparà fins al mes de juny amb la participació de 350 establiments repartits per les tres províncies de la Comunitat Valenciana, a través d’una sèrie d’accions formatives, d’informació i promoció.
A més, oferirà incentius com a segells distintius al distribuïdor, per la seua bona gestió dels RAEE, i sortejos, d’una escúter elèctrica entre les botigues participants, i de patinets elèctrics entre les persones consumidores, donant suport així la mobilitat sostenible.

A l’acte de presentació, que ha tingut lloc aquest matí en l’establiment de Carrefour Campanar, ha assistit el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, i el president de l’Oficina de Coordinació dels SCRAP i director general de Ecolec, Luis Moreno.
També han estat presents el secretari general de la Federació Espanyola de Comerciants d’Electrodomèstics (FECE), José Prat; el president de l’Associació de Comerciants d’Electrodomèstics de València (COMELEC), Salvador Climent; el director general de Ambilamp, Juan Carlos Enrique; el director general de Ecotic, Andreu Vilà; el director comercial i de comunicació de Recyclia, Juliol Lema; la directora general de ERP España, Laura Alonso; la responsable de comunicació de la Fundació Eco-Raee’s, Alicia Villanueva, així com representants de la distribució d’electrodomèstics de la Comunitat Valenciana.


Conveni dels SCRAP i la Generalitat Valenciana


Els SCRAP de RAEE mantenen un conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a conjuminar esforços en la correcta gestió mediambiental dels residus d’aparells elèctrics i electrònics procedents dels punts nets i ecoparcs de la Comunitat Valenciana i aconseguir una major sensibilització ciutadana.

Aquest conveni és el punt de partida d’aquesta campanya, que té com a objectiu promoure les bones pràctiques mediambientals entre els comerços d’electrodomèstics i les persones consumidores per a millorar la gestió d’aquest tipus de residus. L’eix central es basa en la coresponsabilitat dels diferents agents que intervenen en el procés de gestió dels RAEE, persones consumidores, distribuïdores, Administracions Públiques i especialment les grans superfícies i els comerços de proximitat.

Des de 2016 els objectius ecològics mínims en matèria de residus d’aparells elèctrics i electrònics s’incrementen any a any segons el que estableix la normativa vigent. És per això que aquest tipus d’iniciatives són fonamentals per a millorar els ràtios de correcta gestió de RAEE.

Més informació sobre la campanya: www.raeecciona.org